Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ότι, «έθος εστί, η Εκκλησία τη δεύτερη μέρα της εορτής ενός μεγάλου κοσμοσωτήριου γεγονότος να τιμά το Πρόσωπο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, σήμερα, το Πρόσωπο της Παναγίας μας προβάλλει εμβληματικά. Η Υπεραγία Θεοτόκος «υψώνεται υπέρ πάσαν την ανθρωπίνην κτίσιν». Στο κάλεσμα του Θεού απαντά με την ηρωική υπακοή Της: «ιδού η δούλη Κυρίου».

Η υποταγή Της στο σχέδιο του Θεού ετυμηγορούσε θάνατο για την ίδια, αφού εκείνα τα χρόνια μια εκτός γάμου εγκυμοσύνη επέσυρε την ποινή του λιθοβολισμού. Η Παναγία μας υποτάσσεται, εμπιστεύεται το Θεό και περιμένει το θαύμα της σωτηρίας Της» .

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Λαζάρου Βύρλιου, γόνου ιερατικής οικογένειας, η οποία μάλιστα, κατά το πρότυπο των μεγάλων αγίων Πατέρων, στελεχώνει αξίως την τοπική Εκκλησία με τρείς κληρικούς.
Παρών στη Θεία Λειτουργία ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.