Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος:

Η Ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου αποδημία σε Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.

Με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ιωάννη Αυγέρη, την πρεσβυτέρα του και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές πρώτος προορισμός των εκδρομέων ήταν η Ιερά Μονή Μπούρα Φαλαισίας κοντά στο χωριό Λεοντάρι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου.

Μοναδική εκφραστικότητα είχε η εικόνα της Μεγαλομάτας Παναγιάς στις Δεσποτικές θέσεις, πουθενά αλλού δεν αναταμώσαμε τέτοια απόδοση της μορφής της Θεομήτορος. Εκεί οι μοναχές με τα γεμάτα καλοσύνη και φως πρόσωπά τους, μας ξενάγησαν στους χώρους της Ιεράς Μονής και μας προσέφεραν πλούσιο πρωινό στην πανέμορφη αυλή του Μοναστηριού. Επίσης αναπέμψαμε ευχές στην Υπεραγία Θεοτόκο με την τέλεση αρτοκλασίας και προσκυνήσαμε άγιο λείψανο του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού.

Το μεσημέρι γευματίσαμε στον ιστορικό χωριό Λεοντάρι που στα βυζαντινά χρόνια εξελίχθηκε σε δεύτερη πιο σημαντική πόλη του δεσποτάτου του Μυστρά.

Επόμενος προορισμός η Ιερά μονή Μακρυσίου Μεγαλουπόλεως. Το μοναστήρι βρίσκεται μέσα σε ένα μαγευτικό γαλήνιο τοπίο γεμάτο λουλούδια, βλάστηση και δέντρα. Εσωτερικά οι τοιχογραφίες όσο και οι φορητές εικόνες αποτελούν ιερά αντικείμενα προσοχής και έρευνας από τον ευλαβή προσκυνητή, το ίδιο και η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκεί οι μοναχές, η μια εκ των οποίων τυγχάνει να έλκει την καταγωγή της από την Φθιώτιδα, μας μίλησαν για την ιστορία του μοναστηριού, απολαύσαμε το παραδοσιακό κέρασμα και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό μας.

Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι πνευματικά χαρίσματα, χαρά και ευλογία ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη προσκυνηματική εξόρμηση της Ενορίας.

Ιερά αποδημία της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαμίας σε Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος Ιερά αποδημία της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαμίας σε Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος Ιερά αποδημία της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαμίας σε Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.