ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: Φυλάκιση δέκα ετών και άρση του κατ' οίκον περιορισμού και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ζήτησε ο εισαγγελέας για τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, στην τέταρτη ακροαματική διαδικασία σε ποινικό δικαστήριο της Σμύρνης. Όπως γράφει η Hurriyet, εάν γίνει δεκτή η εισήγηση του εισαγγελέα για την απελευθέρωσή του, θα δοθεί ένα τέλος στη διένεξη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ο πάστορας κατηγορείται για διασυνδέσεις με τρομοκρατία και κατασκοπεία και εάν καταδικαστεί είναι αντιμέτωπος με 35 χρόνια φυλάκιση.

Η τελική εισαγγελική πρόταση προβλέπει έκτιση ποινής δέκα ετών σε φυλακή, ενώ έχει ζητηθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων, κάτι που σημαίνει, ότι αν γίνει δεκτή η πρόταση θα αφεθεί ελεύθερος, ακόμη και αν καταδικαστεί και θα φύγει για τις ΗΠΑ.

Στο πρώτο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες. Η μία εξ αυτών δήλωσε ότι ουδέποτε είχε ακούσει ότι μέλη του PKK περιθάλπτηκαν σε κλινική ιδιοκτησίας φίλου του Μπράνσον και ότι στη συνέχεια εστάλησαν στον πόλεμο της Συρίας.

Ένας άλλος μάρτυρας απέσυρε τον ισχυρισμό του ότι συριακό μέλος της εκκλησίας του Μπράνσον κατασκεύαζε βόμβες για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ένας τρίτος μάρτυρας τόνισε ότι ουδέποτε είχαν δει μέλη της FETÖ, της οργάνωσης του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν σε χώρο προσευχής του Μπράνσον, τονίζοντας ότι ήταν απλώς φήμες.

Ο Άντριου Μπράνσον επέμεινε στην αθωότητά του, ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Αμερικανός πάστορας φυλακίστηκε για δύο περίπου χρόνια, πριν αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του στις 25 Ιουλίου, για λόγους υγείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να βελτιώσει τις διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, που έχουν επιβάλει εκατέρωθεν οικονομικές κυρώσεις, με την επιβολή δασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι κατέθεσαν στη σημερινή κρίσιμη ακροαματική διαδικασία σε τακτικό δικαστήριο ότι προηγούμενες καταθέσεις τους κατά του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ήταν «ανακριβείς».

Ο δικηγόρος του είχε νωρίτερα δηλώσει ότι εάν αρθεί ο περιορισμός θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.