ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Ένα άτομο μπορεί να είναι φορέας του ιού για 1 έως 14 ημέρες πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Τα πιο συχνά συμπτώματα της ασθένειας κορωνοϊού (COVID-19) είναι πυρετός, κόπωση και ξηρός βήχας. Οι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου το 80% των περιπτώσεων) αναρρώνουν από την ασθένεια χωρίς να χρειαστούν ειδική θεραπεία.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, η ασθένεια μπορεί να είναι σοβαρή ή ακόμα και θανατηφόρα. Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως άσθμα, διαβήτη ή καρδιαγγειακές παθήσεις) έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά.

Πιθανά συμπτώματα:
βήχας
πυρετός
κόπωση
δυσκολία στην αναπνοή (σοβαρά περιστατικά)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας.

Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV).

Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.