Για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι κάτωθι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Oι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων.

β) Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εξαίρεση τις ακόλουθες:
αα) Ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Κατ’ εξαίρεση δύνανται να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή εφόσον:

i) είτε έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020 έναν από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα Ι, ο οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20.03.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα Ι, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020,

ii) είτε έχουν την έδρα τους στο Δήμο Μεσαπείων και στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

ββ) Επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από χίλιους (1.000) εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020.

γγ) Επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο αυτή.

δδ) Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) που αποτελούν αμιγώς δημοτικές, διαδημοτικές, διακοινοτικές, διανομαρχιακές, κοινοτικές και νομαρχιακές επιχειρήσεις, δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, δημοτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώσεις προσώπων διαχείρισης κτιρίων, επιτροπές εράνων, ευρωπαϊκοί όμιλοι οικονομικού σκοπού, κοινοπραξίες, διεθνείς οργανισμοί και πολιτικά κόμματα.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ- ΟΑΕΔ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Στον αριθμό των 32.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν για τη νέα σχολική χρονιά στάθηκε η Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ενώ επιπλέον 118 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σήμερα, όπως αποκάλυψε στο MEGA, θα πραγματοποιηθεί και η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών.

Προτεραιότητα οι απομακρυσμένες περιοχές

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας ήταν η κάλυψη των αναγκών σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, δήλωσε σε καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις σε σχολεία της Αθήνας, ενώ έκανε λόγο για μια «εξελισσόμενη διαδικασία», καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν κάνει χρήση της ειδικής άδειας.

Επιπλέον, τόνισε πως οι αναπληρωτές κατά τη φετινή χρονιά προσλήφθηκαν νωρίτερα από ποτέ, αν και το υπουργείο Παιδείας «δεν είχε κάνει πίνακες για να κάνει προσλήψεις».

Μάλιστα, τόνισε ότι έχουν καλυφθεί σε όλα τα κενά σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.

Κανένα πρόβλημα μετά 25αρια τμήματα

Σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον συγχρωτισμό μαθητών σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, σημείωσε πως υπάρχει ένα περιστατικό διασποράς του ιού στα σχολεία, γεγονός που, κατά την κρίση της Α. Γκίκα, αποδεικνύει πως δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.