Εκ του Πατριαρχείου.

Την Δευτέρα, 7ην /20ην Ιανουαρίου 2020, επομένη των Θεοφανείων εωρτάσθη η εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, διά να τιμήσουν τον Τίμιον Πρόδρομον ως το πρόσωπον το καθυπουργήσαν κατεξοχήν εις την Βάπτισιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής εις την Ιεράν Μονήν του Τιμίου Προδρόμου εν Ιορδάνη, ανακαινισθείσαν και συντηρηθείσαν εκ των φθορών του πολέμου του 1967 τη δαπάνη του μακαριστού ηγουμένου του Σαρανταρίου Όρους Γερασίμου και ευσεβών δωρητών, τη προνοία του ηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου.

Της θείας Λειτουργίας προεξήρξεν ο ιδρυτής του προσκυνήματος του Βαπτίσματος εις την έναντι δυτικήν όχθην του Ιορδάνου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Αρχιμανδριτών Φιλουμένου και Μελετίου, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου, ψαλλόντων του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και μετεχόντων εν ευλαβεία πιστών Ιεροσολυμιτών και προσκυνητών.

Προς τους Πατέρας και το εκκλησίασμα παρέθεσε κέρασμα ο συντηρών και ανακαινίζων την Μονήν καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.