Ολοκληρώθηκε με τη χάρη του Θεού η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην Αρούσα της Τανζανίας, με την ευχή η χάρις του Αγίου Πνεύματος να ευλογεί το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε ολόκληρη την Αφρική, ώστε το Ευαγγέλιο του Χριστού να γίνει γνωστό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα τελέστηκε ο Αγιασμός και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η πρώτη Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί προσήλθαν στο νέο Ναό, για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας τελέστηκαν στο ξύλινο παρεκκλήσι στο χώρο του υπό ανέγερση Ιεραποστολικού Κέντρου Αρούσας.

Οι πιστοί άκουσαν τις ευχές του Μεγάλου Εσπερινού της Πεντηκοστής, οι οποίες μεταφράστηκαν στα σουαχίλι από τη μεταφραστική επιτροπή της Επισκοπής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα προς όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Ίτσιου, εφημερίου Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου, εις μνήμην των παππούδων του Μιλτιάδου, Χριστίνας και Σοφίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.