Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας της επίσκεψης, ο κ. Ορμπάν μαζί με τον Γεωργιανό ομόλογο του, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και τις συνοδείες τους, μετέβησαν και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αλαβέρντι. Οι δύο ηγέτες μαζί με την Ουγγρική αντιπροσωπεία και μέλη της Γεωργιανής κυβέρνησης ξεναγήθηκαν στη Μονή από τον Μητροπολίτη Αλαβέρντι κ. Δαυίδ.

Επίσης οι σύζυγοι των δύο Πρωθυπουργών επισκέφθηκαν τη Μονή της Αγίας Νίνας στο Μπόντμπε, όπου ξεναγήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Μπόντμπε κ. Ιάκωβο και την Καθηγούμενη Γερόντισσα Θεοδώρα.

Η θρησκεία ήταν ένα σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ούγγρου ηγέτη στη χώρα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Γεωργιανό ομόλογό του Ιρακλί Γκαριμπασβίλι στην Τιφλίδα την Πέμπτη.

«Δεν είναι εύκολο να είσαι χριστιανός στην Ευρώπη, να κυβερνάς μια χριστιανική κυβέρνηση στην Ευρώπη», είπε ο κ. Όρμπαν εκφράζοντας τις ανησυχίες του ότι οι χριστιανικές παραδόσεις είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν» εκτός και αν μπορούν να προστατευτούν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.