Μέσα σε κλίμα ευφροσύνης και κατανύξεως, εορτάσθηκε λειτουργικώς η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Γιαννιό, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωσήφ Αντωνίου και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μελισσάρη, Αν. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλήσεις, οπότε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δια της οποίας η Εκκλησία απευθύνει κάλεσμα για σεβασμό στο μυστήριο της Ιερωσύνης και ενθάρρυνση των νέων παιδιών που επιθυμούν να καταστούν λειτουργοί των μυστηρίων του Χριστού, ελέγχοντας συγχρόνως με διάκριση όσους τα απαξιώνουν και τα απογοητεύουν.
Προ της απολύσεως της Ευχαριστιακής Συνάξεως τελέσθηκε η Τελετή της Λιτάνευσης και Προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού.
Τέλος ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού κ. Ιάκωβο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό προεξάρχοντας της Ευχαριστιακής Σύναξης αγιάζοντας και ευλογώντας τους συμμετέχοντας σε αυτήν.
Το αναλόγιο πλαισίωσε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.