Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε στα Γραφεία του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως, τον όμορο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Εκπρόσωπο Αυτής για την ενημέρωση των πληγεισών Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, πληροφόρησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και του παρουσίασε το δύσκολο έργο που επιτελείται από την πρώτη στιγμή των φαινομένων έως και σήμερα, με την προσωπική του μέριμνα και την σπουδαία συμβολή των Εκκλησιαστικών Εθελοντικών Κλιμακίων υπο την καθοδήγηση εντεταλμένων προς αυτό το έργο Κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων γνωστοποίησε την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για άμεση στήριξη του επίπονου έργου που επιτελείται στην Ιερά μας Μητρόπολη με την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους *60.000 ευρώ,* η οποία προέρχεται από την Πανελλαδική Δισκοφορία που πραγματοποιήθηκε στους Ιερούς Ναούς την 14η Σεπτεμβρίου 2023 για τις ανάγκες των πληγεισών Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας.

Το προσφερόμενο ποσό θα δωθεί με διαφάνεια στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και δι’αυτού θα διανεμηθεί στους Ιερούς Ναούς των πληγέντων περιοχών στο Ενιαίο Συσσίτιο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για την στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων και ενδεών αδελφών μας, στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως μας και στα συνεργεία καθαριοτήτος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος να μεταφέρει προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και Μέλη Αυτής, τον υϊικό του σεβασμό και εγκάρδιες ευχαριστίες για την διαρκή συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξη Τους προς τους πληγέντες της Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.