Με την δέουσα λαμπρότητα, η πόλη της Πρέβεζας άρχισε τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου, προστάτου και εφόρου της Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Χθες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκεη τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αφού αναφέρθηκε στον Πολιούχο Άγιο της Πρέβεζας, ευχαρίστησε ολοκαρδίως τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους στην Ιερά Πανήγυρη.

Εν συνεχεία την διακονία του κηρύγματος του θείου λόγου υπηρέτησε εμπνευσμένα και με ενάργεια ο χοροστατών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Χαράλαμπο, λέγοντας ότι ο Άγιος αποτελεί το προσευχητικό αποκούμπι του λαού μας.

«Ο Άγιος έλαμψε μέσω του μαρτυρίου του. Ήταν Άγιος προ του μαρτυρίου του, διότι ο Χριστός είχε μορφωθή εν αυτώ, κατά τον Απόστολο Παύλο», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε πως η αποστολή του ήταν να διδάσκει στον λαό το Ευαγγέλιο. Κατακλείοντας, ανέφερε πως παρ’ όλη την ύπαρξη πλειάδος Αγίων, κηρυγμάτων, βιβλίων, ομιλιών στο διαδίκτυο, σήμερα ο λαός μας παραμένει ακατήχητος, γιατί υπερισχύει ο εγωισμός.

Το ζητούμενο για όλους μας είναι αυτό που και πάλι ο Απόστολος Παύλος διακηρύσσει: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός», πράγμα το οποίο χαρακτηρίζει τον τιμώμενο Άγιο Χαραλάμπη.

Από νωρίς το απόγευμα και παρ’ όλο το ψύχος που επικρατεί στην περιοχή, πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Νικόλαο Γεωργάκο, συνέρρευσε για να προσκυνήσει το τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, που θησαυρίζεται στον Μητροπολιτικό Ναό, και την Ιερά του Εικόνα, να συμμετάσχει στον πανηγυρικό Εσπερινό και να λάβει τη Χάρη και την ευλογία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.