Ειδική εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό, διοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης το Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και ξεκίνησε με την τέλεση Τρισάγιου, όπου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Άφκος, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Ευαγγελισμού, κ. Ιωάννης Καρακατσανάκης.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του σημείωσε πως ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ήταν σπουδαίος Θεολόγος, αλλά και ποιητής, κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό συνδυασμό που δεν συναντάται συχνά. Μοιράστηκε, μάλιστα, και προσωπικές εμπειρίες του σχετικά με την ευλογία που είχε να γνωρίσει τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο ως καθηγητή του στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου. «Τα μαθήματά του ήταν πάντοτε γεμάτα δυναμισμό και πάντοτε προσέλκυαν το ενδιαφέρον όλων των σπουδαστών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο: «Οπάλιο πολύχρωμο: Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός Χαρκιανάκης (1935-2019)», το οποίο παρουσιάζει τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου Ιεράρχου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με προσφορά κερασμάτων, που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της Κεντρικής Φιλοπτώχου της Αγίας Ταβιθά, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αρχιεπισκοπής, δίπλα στην εκκλησία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.