ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Από την στιγμή που έγινε γνωστή η προσκυνηματική επίσκεψή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος, η και λίγους μήνες πριν, δεν υπήρξε ώρα και στιγμή που από την πλειοψηφία των ΜΜΕ να μην ανακοινώνονταν οι φετφάδες που θα έφερνε από την ακτή του Κεράτιου κόλπου.

Και τι δεν είχε γραφεί η ακουστεί, συντελούντος και του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε με άστοχες παρεμβάσεις και από μέρους ορισμένων αγιορειτών.

Ο πατριάρχης όταν έλθει στο Άγιον Όρος θα “πάρει κεφάλια αγιορειτων, ρωσικης καταγωγής η φιλορώσων μονάχων που δέχονται μαύρο χρήμα, διακινούν όπλα κλπ κλπ ανιστόρητα”!

Και αυτό φυσικά εξυπηρετούσε προφανώς άλλα συμφέροντα που, παρελθόντος του χρόνου, θα έλθουν στην επιφάνεια.

Μέχρι και για εμπόριο σάρκας κατηγορήθηκαν οι αγιορείτες! Αλλά ούτε λίγο. ούτε πολύ έγινε λόγος ότι και διάφοροι κατάσκοποι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Περιβόλι της Πανάγιας! Και ο συρφετός των κατηγοριών για το Άγιον Όρος έφθασε και στον ξένο τύπο δυστυχώς. Και τώρα που ο Πατριάρχης ήλθε στο Άγιον Όρος και τίποτε από όσα είχαν προαναγγείλει οι διάφορες Κασσάνδρες δεν συνέβη, γιατί αυτή η άκρα του τάφου σιωπή; Ούτε προβοκάτσια έγινε, ούτε Ρώσους, ούτε φιλορώσους μονάχους απέλασε, όπως επίσης από τα παπαγαλάκια του Βορρά είχε αναγγελθεί με μεγάλη μαεστρία και με σκοπιμότητα για να δημιουργηθεί φόβος και αναστάτωση σε όλη την αγιορείτικη μοναχική πολιτεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήλθε, προσκύνησε τα ιερά σεβάσματα ανταποδίδοντας την ευχαριστία του προς την Πανάγια για την συμπλήρωση των τριάντα ολόκληρων χρόνων Πατριαρχείας, συμβούλευσε πατρικά τους αγιορείτες, όπως αρμόζει στον θεσμό του Πατριαρχείου στο οποίο ανήκει η επί του Αγίου Όρους πνευματική εποπτεία και απήλθε χωρίς να συμβεί ούτε μία παραφωνία, με επαινετικές μάλιστα αναφορές στον αιωνόβιο αγιορείτικο μοναχισμό, που είναι το καύχημα, όπως ανέφερε στις ομιλίες του, της μητρός εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Και τώρα ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και, για να είμαστε δίκαιοι, όλοι όσοι είχαν στον νου τους να προξενήσουν αναβρασμό στους αγιορείτες πατέρες να ζητήσουν δημοσία συγγνώμη, γιατί αυτά τα αδικήματα δεν παραγράφονται! Και η Ιερά Κοινότητα έχει κάθε λόγο να λάβει τις δέουσες αποφάσεις της για να μην επαναληφθούν και στο μέλλον τέτοια θλιβερά φαινόμενα.

Γ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.