Η Πάτμος τιμά τον Ὅσιο Χριστόδουλο τον Λατρηνό, τον εν Πάτμω, που είναι ο κτίτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του θεολόγου και θεωρείται ο φύλακας του νησιού.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκαν στο Μοναστήρι οι προεόρτιες Ιερές Ἀκολουθίες (Όρθρος, Ώρες, Μικρός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε η «Ευχή επί των Κολλύβων» «προς τιμήν και μνήμην» του εορταζομένου Αγίου), χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου.

Προ ολίγου, κατά το ειωθός, άρχισε η Ιερή Αγρυπνία και το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Στο μεταξύ, την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Πάτμο εορτάσθηκε και η 74η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα. Η Δοξολογία της επετείου της Ενσωμάτωσης έγινε στον Ι. Ν. Μεγάλης Παναγιάς στη Χώρα μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Οι μαθητές της Πατμιάδας Σχολής, οι οποίοι βρίσκονταν στη σημαία, συμμετείχαν στην περιφορά των ιερών εικόνων στις πλατείες Αγίας Λεβιάς, Παναγίας Διασώζουσας και Δημαρχείου.

Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο της Χώρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.