Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωάκείμ.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ των εν Αμερική, αλλά και όλων των ανά την οικουμένη προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ι. Βήμα, ενώ αμέσως μετά την Απόλυση διένειμε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Μύρων κ. Χρυσόστομος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος. Παρέστησαν, επίσης, η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, καθώς και οι Γενικοί Πρόξενοι της Ουκρανίας Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, της Μολδαβίας κ. Sergiu Gurduza, του Μαυροβουνίου Εντιμ. κ. Branislav Karadzic και της Β. Μακεδονίας κ. Aktan Αgo, οι επί κεφαλής των Γενικών Προξενείων της Ρουμανίας Εντιμ. κ. Lucian Cringasu και της Γεωργίας Εντιμ. κ. Zaza Nadiradze, και ο Πρόξενος της Βουλγαρίας Εντιμ. κ. Krasimir Tsenovski, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Ακολούθως, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, καλωσόρισε τους Διπλωμάτες και τους άλλους παρισταμένους και, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε σύντομα να τελειώσει ο διαβολικός πόλεμος στην Ουκρανία και να επικρατήσει η ειρήνη, ενώ για άλλη μία φορά εξέφρασε την συμπαράστασή του στους σεισμοπλήκτους της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας.

Το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος προσεκάλεσε τους παρισταμένους Γενικούς Προξένους και εκπροσώπους Γενικών Προξενείων να παρακαθήσουν στην εόρτια πασχαλινή τράπεζα που παρετέθη στην αυλή του Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.