Μητροπόλεις: Συνεχίζεται η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Εφόρου και Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως Λαμίας, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022», σε διάφορα σημεία της Φθιωτικής γης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες 7η μέρα της Ιεράς Λιτανείας, τα Ιερά Θησαυρίσματα, το απότμημα της Τιμίας Χειρός, η Ιερά Εικόνα του Αγίου Λουκά, καθώς και η Ιερά Εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου το πρωί λιτανεύθηκαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, τα οποία ετέθησαν προς προσκύνηση και αγιασμό των νέων οπλιτών κατά την τελετή της ορκωμοσίας τους, καθώς και των συγγενών τους και όλων των στελεχών του Στρατοπέδου.

Τα Ιερά Κειμήλια το απόγευμα μετέφερε μαζί με τις ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας.

Μετά την εναποθέτησή τους, τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, όπου τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιμ. π. Γερμανός, ο οποίος αφού μετέφερε σε όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών παραχώρησε ομιλία.

Το βράδυ τα Ιερά Θησαυρίσματα μεταφέρθηκαν και λιτανεύθηκαν στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Δομοβοΐτου στην γενέτειρά του το Ζέλι Λοκρίδος.
Στον Ιερό Ναό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους δύο Αγίους της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά τον Ιατρό και τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, τον ελεήμονα πνευματικό, τους οποίους χαρακτήρισε ως ευεργέτες στην ζωή των ανθρώπων, υπογραμμίζοντας κοινά χαρακτηριστικά τα οποία είχαν ως σκοπό την διακονία του συνανθρώπου.

«Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν ιατρός και το ενδιαφέρον του προς τον συνάνθρωπο και ήταν μεγάλο και ιδιαίτερα προς τον πάσχοντα αδελφό.

Το ίδιο και Όσιος Βησσαρίων υπηρέτησε τον συνάνθρωπο: Όπου άρρωστος, όπου πονεμένος, όπου ορφανό παιδί όπου φτωχός φοιτητής, όπου χήρα γυναίκα, το πατρικό ενδιαφέρον του μεγαλειώδες. Γι΄αυτό και ο Θεός τον εδόξασε με την αφθαρσία του σώματός του», ανέφερε μεταξύ άλλων πολλών παραδειγμάτων ο π. Γερμανός.

Σήμερα 8η μέρα της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας τα Ιερά Κειμήλια θα λιτανευθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τραγάνας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.