Στον λόγο του προς τους πιστούς ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην θαυμαστή αρμονία των γονέων του Αγίου Παντελεήμονος παρά τις ισχυρές αντιθέσεις τους (ειδωλολάτρης πατέρας – Χριστιανή μητέρα) και στα αποτελέσματα αυτής της οικογενειακής αρμονίας, που ήταν ο εορταζόμενος Άγιος Παντελεήμων και η μεταστροφή του πατρός του Ευστοργίου μετά τον θάνατο της μητέρας του Αγίας Ευβούλης.

Την επομένη Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κατακαλίου Κορινθίας. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε, με αφορμή τον βίο του Αγίου Παντελεήμονος, στην σχέση της μητρός του μετά του Αγίου Ερμολάου και στον στηριγμό που έλαβε αυτή από τον Ιερέα, ευχόμενος όπως ο Κύριος αναδείξει και στις μέρες μας μητέρες σαν την Αγία Ευβούλη και Ιερείς με συναίσθηση της αποστολής τους σαν τον Άγιο Ερμόλαο.

Ολοκλήρωσε δε, το κήρυγμά του, τόσο το εσπέρας της παραμονής όσο και της κυριώνυμης ημέρας της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος, μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε ο Άγιος Παντελεήμων να πρεσβεύει για όλους μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.