Την Θεία Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων, με αφορμή τα ονομαστήρια της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Χρυσοβαλάντης. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο άγιος Κεγχρεών, ο οποίος αναφερόμενος την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής τόνισε την έλλειψη χαράς κάποιων «μικρόψυχων» ανθρώπων , όπως οι Γραμματείς που διελογίζοντο «πονηρά εν ταις καρδίαις» αυτών, στην χαρά των άλλων ανθρώπων, ευχόμενος κατάλληλα και στην Ηγουμένη για τα ονομαστήρια της, όπως στην διακονία της συναρμόσει, κατά το πρότυπο της Αγίας Ειρήνης όντας αυτή «Κοινοβιάρχης» και «Ασκήτρια», το «κοινόβιον» μετά της «ασκήσεως».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος μίλησε σε ομάδα παιδιών, που είχαν επισκεφθεί την Ι. Μονή, λέγοντάς τους ότι, πρέπει να συνδέσουν την ζωή τους με τον Χριστό και τους Αγίους και στα πρόσωπα των Αγίων και από το παράδειγμα της ζωής των, να βρίσκουν τον δρόμο που θα τα οδηγήσει στην υπέρβαση των γηΐνων και στην κατάκτηση του Ουρανού.
Ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστική Τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους παραμυθίας και επιστηριγμού στην Ι. Αδελφότητα για την πρότριτα κοίμηση του Ιδρυτού, Κτίτορος και Πνευματικού της Ι. Μονής Γέροντα κυρού Νεκταρίου Μαρμαρινού, ως και ευχές στην εορτάζουσα Ηγουμένη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη για την αίσια συνέχιση του θυσιαστικού της έργου και την ασφαλή πορεία της Ι. Αδελφότητας

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.