Όπως κάθε χρόνο, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, η ενορία της Wola πανηγύρισε τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Όρους Σινά, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός της. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, πλαισιομένος από τους κληρικούς των ενοριών της Βαρσοβίας. Το κήρυγμα εκφώνησε ο π. Δωρόθεος Sawicki, ο οποίος αναφέρθηκε στην πνευματική ανάβαση (τα στάδια προς τη Θέωση), σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος.

Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης κ.κ. Σάββας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την κοινή προσευχή και χαιρέτησε τη μεγάλη ουκρανική κοινότητα, που ήταν παρούσα.

«Η περίοδος της Αγίας Τεσσαρακοστής περιγράφεται στα λειτουργικά κείμενα ως πνευματική άνοιξη. Η άνοιξη είναι η αναγέννηση της ζωής, μια νέα πνευματική ζωή. Ο άνθρωπος, υπό την επήρεια του κακού αυτού του κόσμου, βρίσκεται σε κατάσταση πνευματικού θανάτου», είπε ο Μακαριώτατος. «Αν δεν ζούμε με πλήρη υπακοή στο θέλημα του Θεού και της Εκκλησίας, είμαστε εκτεθειμένοι στους κινδύνους αυτού του κόσμου», παρατήρησε ο Προκαθήμενος της εν Πολωνία Εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του αποστόλου Παύλου από την προς Εφεσίους Επιστολή: «Προσέχετε, λοιπόν, εφ’ όσον έχετε φωτισθή από τον Χριστόν, πως με κάθε ακρίβειαν να συμπεριφέρεσθε, όχι σαν μωροί και ασύνετοι, αλλά σαν φρόνιμοι και συνετοί.Βλέπετε οὖν πῶς ἀκριβῶς περιπατεῖτε, μὴ ὡς ἄσοφοι, ἀλλ᾿ ὡς σοφοί, ἐξαγοραζόμενοι τὸν καιρόν, ὅτι αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσι» (5:15-16). Ο εορτάζων Άγιος της εκκλησίας στη Βόλα δείχνει με τη ζωή του αλλά και στο έργο του «Η Κλίμαξ» τη σημασία και την ανάγκη της αποχής, χαρακτηριστική των ημερών της νηστείας. Χάρη σε αυτήν, η διαδικασία της ανάπτυξης ξεκινά στη ζωή ενός χριστιανού, ενός ανθρώπου με πίστη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.