Περισσότεροι από 200 άνθρωποι που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων τριών ουκρανικών οικογενειών, λαμβάνουν ζεστό φαγητό στην κουζίνα για τους φτωχούς του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Μπλαγκόεφγκραντ της Βουλγαρίας. Την ίδια ώρα αρκετές οικογένειες της Ουκρανίας έχουν ήδη ζητήσει βοήθεια από το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Κάθε Κυριακή, η πίστη και η μυρωδιά του ζεστού φαγητού συγκεντρώνει εκατοντάδες ανθρώπους στην εκκλησία της γειτονιάς, όπου ο πατήρ Σβετοσλάβ Κουιτσούκοφ κατάφερε να δημιουργήσει μια αληθινή πνευματική κοινότητα. Σημαντική είναι και η συμβολή της πρεσβυτέρας του, Μιρέλας, με ιδέα της οποίας δημιουργήθηκε η κουζίνα για τους φτωχούς, την οποία υποστηρίζουν δεκάδες δωρητές. Είναι, επίσης, επικεφαλής του Ορθόδοξου Κέντρου στο Μπλαγκόεφγκραντ, διδάσκει φιλοσοφία και θρησκεία σε φοιτητές παιδαγωγικής.

Το ετήσιο φιλανθρωπικό παζάρι για άτομα που έχουν ανάγκη είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στις δραστηριότητές του και εκατοντάδες είναι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό.

Η πρεσβυτέρα παραδέχεται με λύπη ότι περιμένει να αυξηθεί η ροή προς την κουζίνα για τους φτωχούς λόγω της κρίσης και της ανόδου των τιμών στα πάντα. Ωστόσο, είναι πεπεισμένη ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να δίνουν από τα λίγα που έχουν σε αυτούς που δεν έχουν.

Οι τρεις οικογένειες από την Ουκρανία, γυναίκες και παιδιά, ζήτησαν βοήθεια από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμες να προσφερθούν εθελοντικά, προκειμένου να λάβουν τις δωρεές. Αυτή την Κυριακή θα αποτελέσουν μέρος της κοινότητας για πρώτη φορά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.