Στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, λειτούργησε σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πνευματικό της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», τον Οσ. Ιερομ. π. Παντελεήμονα Λιλιόπουλο, αδελφό της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» και τους Διακόνους του.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην συνήθεια των ανθρώπων να χαρακτηρίζουν κάποιους άλλους ανθρώπους ως «Mεγάλους» εξαιτίας των υψηλών επιτευγμάτων τους, που καθόρισαν την βιωτή τους. Το Ιερό Ευαγγέλιο αναφέρει χαρακτηριστικά: «ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. ε’ ,19). Ο Άγιος Αθανάσιος, πιστός στην Ευαγγελική εντολή, αγωνίστηκε σκληρά με την προσευχή και πρωτοστάτησε με την συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο και το πλούσιο συγγραφικό του έργο στο να γνωρίσουν οι άνθρωποι την Ορθή Πίστη στον Ιησού Χριστό και γι᾿ αυτό η Εκκλησία τον ονόμασε «Μέγα» και «Στύλο» της Ορθοδοξίας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θερμούς λόγους στους Ιδρυτές της Ιεράς Μονής μακαριστούς Αρχιμ. π. Προκόπιο Μερτύρη και Γερόντισσα Θεοφανία Κοσιώνη, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου σήμερα να υπάρχει αυτή η Ιερά Μονή, να καλλιεργείται η Πίστη και να ωφελούνται ψυχικά τόσο οι Μοναχές όσο και οι Πιστοί και συνεχάρη τους προσκυνητές, τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο. Ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του συγχαίροντας θερμά τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, ο οποίος επί πολλά έτη ευλαβείται την συγκεκριμένη Ι. Μονή και την Αδελφότητά της αλλά και σεβόμενος το έργο της Εκκλησίας μας και εκτιμώντας τους αγώνες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας με το επιτελείο του, ως και Μηχανικός, εκπόνησε «ώριμες» μελέτες για την επικείμενη έναρξη σημαντικών έργων στην Τοπική μας Εκκλησία, όπως το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, τα Γεύματα Αγάπης, η Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη κ.ά. που φανερώνουν την Πίστη του στον Θεό και την αγάπη του για την Εκκλησία και τον Τόπο μας προσφέροντας έργα «ζωής», που ωφελούν την Κορινθία μας και τους κατοίκους της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.