Αίτημα προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να μη γίνει η επέκταση των υφιστάμενων δομών στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της περιοχής απηύθυναν οι οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης.

Οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προέβησαν σε αυτή την ενέργεια στις 5 Ιανουαρίου, αφού πληροφορήθηκαν την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

Μάλιστα, αγωνιώντας για το μέλλον μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εμείς οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, επειδή από ετών διακονούμε σ’ αυτήν την ευαίσθητη περιοχή και γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματά της, τελείως διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας, αιτούμεθα από το αρμόδιο υπουργείο και την έντιμο ελληνική Πολιτεία να μη γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος, στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη. Παρακαλούμε τον εξοχώτατο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, να ενημερώσει ει δυνατόν αυτοπροσώπως, τους φορείς της περιοχής επί του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα βρίσκεται στον Έβρο από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου.

Ενάντια στην πολιτική βούληση είναι και η τοπική κοινωνία, ενώ επιστολή, στην οποία εκφράζονται αντιρρήσεις, απέστειλε και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.