Νωρίτερα αλλά κανονικά σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Λεμεσού και για όλους τους πιστούς, θα τελεστούν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ στην κανονική της ώρα θα τελεστεί η Ακολουθία της Ανάστασης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Λεμεσού, «οι ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεσθούν κανονικά σε όλους τους ιερούς ναούς» και προστίθεται πως «οι ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για όλους τους πιστούς».

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού υποδεικνύει ότι οι Ακολουθίες θα ξεκινούν νωρίτερα, για να μπορούν οι πιστοί να βρίσκονται μέχρι τις 21:00 στα σπίτια τους.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Ακολουθία της Αναστάσεως, την νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, θα ξεκινήσει κανονικά στις 23:00 και τα μεσάνυχτα θα ψαλεί το Χριστός Ανέστη, ενώ θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Η Μητρόπολη Λεμεσού παρακαλεί τους πιστούς να τηρούν όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα και τις προβλεπόμενες αποστάσεις, κατά την παρουσία τους στους ναούς.

Η απόφαση αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι σύμφωνη με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου και όλων των Μητροπολιτών και τονίζει ότι «αποτελεί χρέος μας, απέναντι στην απαίτηση του λαού, την τήρηση της συνείδησής μας και την ευθύνη μας ως ποιμένων του λαού του Θεού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.