Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών μικρή αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, την οποία συνόδευε ο Διευθυντής Δρ. κ. Ιωάννης Ζαχαράκης και ο καθηγητής Μουσικής της Σχολής, κ. Ανάργυρος Βλάχος, έχοντας προηγουμένως υποβληθεί όλοι τους σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, προκειμένου να του ευχηθούν εκ μέρους όλων των μαθητών κα των εκπαιδευτικών του σχολείου για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα και να λάβουν την ευχή του, να του προσφέρουν χειροποίητες λαμπάδες για το Πάσχα, καθώς και να του ψάλλουν τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου από την Ρούμελη.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτή την επίσκεψη και έδωσε τις πατρικές του ευχές στα παιδιά για υγεία, προκοπή και πρόοδο, τους συνεχάρη για τον αγώνα τους και επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ευαρέσκειά του για την άμεση και αδιαμεσολάβητη πνευματική σχέση που έχουν τα παιδιά μαζί του.

Επίσης, σήμερα το πρωί ο κ. Συμεών κατόπιν προσκλήσεως της «Ένωσης Λαμιέων» απηύθυνε χαιρετισμό στην διαδικτυακή ομιλία- συζήτηση με θέμα: «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ. Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ», την οποία διοργάνωσε ο συγκεκριμένος Σύλλογος με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε για μία ακόμη φορά αυτό, το οποίο έχει τονίσει πολλές φορές σε επετειακές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ότι: « Η ιστορία αυτού του τόπου δεν μπορεί να ξαναγραφεί, διότι έχει γραφεί ανεξίτηλα με αίμα. Ο Αθανάσιος Διάκος είναι διαχρονικός ηγέτης αυτού του τόπου και μας καθοδηγεί στο μέλλον με το αίμα της θυσίας του».

Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταΐκούρας, οι Βουλευτές του Νομού μας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.