Η Λαύρα Σβιατογκόρσκαγια γράφει σχετικά.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των εχθροπραξιών ομάδες και μεμονωμένοι ένστολοι στρατιωτικοί, διενέργησαν αναρμόδιες έρευνες στη Λαύρα και εξαπέλυσαν απειλές, προσβολές και άσκησαν πίεση στην αδελφότητα και τους οικήτορες των σκήτεων εξαιτίας της υπαγωγής τους στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, προκειμένου να πετύχουν την μεταπήδησή τους στη σχισματική οργάνωση της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Ερωτηθείς σχετικά από τον Καθηγούμενο Αρσένιο ένας από τους εν λόγω απάντησε ότι κατάγεται από την πόλη Ιβάνο-Φρανκόφσκ (Δυτική Ουκρανία), όμως δεν είναι ουνίτης, αλλά άθεος και δεν εκκλησιάζεται πουθενά. Λαμβάνοντας τα παραπάνω μια τέτοια προπαγάνδα υπέρ μεταπηδήσεως σε ένα ή σε άλλο θρησκευτικό μόρφωμα φαίνεται ακόμη πιο παράξενη.

Κατόπιν αυτών των περιστατικών ενημερώθηκαν σχετικά η Τοπική Περιφερειακή Διοίκηση και τα Τοπικά Όργανα της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας και της Αστυνομίας, ενώ όσοι προσήλθαν δεν παρουσίασαν πιστοποιητικά, εντάλματα έρευνας και ενδείξεις για το ποιος από αυτούς ήταν επικεφαλής της ομάδας, λέγοντας μόνο ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο σε συνθήκες πολέμου…Κρίνοντας από τα γαλόνια, ήταν εκπρόσωποι των περισσότερων από τεσσάρων Υπηρεσιών επιβολής του νόμου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.