Υπό μέτρα καθολικής απαγορεύσεως κυκλοφορίας ωλοκληρώθη η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή εις Σμύρνην και εωρτάσθη η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας εις Ιεροσόλυμα.

Την Παρασκευήν, το εσπέρας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, το δε Σάββατον, του Λαζάρου, 24ην Απριλίου, και την Κυριακήν, των Βαίων, 25ην ιδίου, Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος εχοροστάτησε και εις τον Μ. Εσπερινόν της εορτής, το απόγευμα του Σαββάτου.

Προς θεραπείαν των πνευματικών αναγκών των μελών της Κοινότητος, των δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντων, ετελέσθη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και την πρωίαν της Πέμπτης, 22ας ιδίου.

Ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος εις τους πιστούς, τους ευαρίθμους παρισταμένους και εις τους απόντας διαδικτυακώς, εκάλεσεν αυτούς να μένουν σταθεροί και εδραίοι εις την πίστιν τους, η οποία δεν πρέπει να επηρεάζεται από ενθουσιώδεις ή συγκινησιακώς πεφορτισμένας καταστάσεις και περιστάσεις της ζωής των, άλλοτε προκαλουμένας ανεξαρτήτως της θελήσεώς των και άλλοτε εκουσίως, διότι εν τοιαύτη περιπτώσει εις ουδέν διαφέρουν των Ιουδαίων, οι οποίοι μετέπεσον ευκόλως εκ του «Ωσαννά» εις το «Σταυρωθήτω», δημαγωγηθέντες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.