Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα Κυριακή των Βαΐων (25.04.2021) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος κάνοντας λόγο για το γεγονός της εισόδου του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα σημείωσε πως «αυτός ο λαός που σήμερα βγήκε στα πρόπυλα των Ιεροσολύμων για να υποδεχθεί το Χριστό δεν κινείται από μία βαθιά εσωτερική πνευματική εκζήτηση. Είναι επηρεασμένοι από την διάδοση του μεγάλου και φρικώδους θαύματος της Αναστάσεως του τετραημέρου Λαζάρου» και συμπλήρωσε ότι «είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι μετά από τρεις μόλις ημέρες θα κάθονται κάτω από το πραιτώριο και θα φωνασκούν και θα ωρύονται ‘’Σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν’’».

Αναφερόμενος στο ότι και εμείς σήμερα ετοιμαζόμαστε να προϋπαντήσουμε τον Χριστό τόνισε πως «τα βήματά του ακούγονται. Έρχεται και πάλι ο Κύριος. Γιατί ότι συμβαίνει στο Χριστό γίνεται τώρα, γίνεται σήμερα, γίνεται αυτή τη στιγμή. Γιατί ο Θεός είναι αδιάστατος και αιώνιος».

«Έρχεται όχι για να καθίσει σε ένα θρόνο, αλλά έρχεται για να γονατίσει μπροστά μας, για να παραδώσει τον εαυτό του ‘’λυτρον αντί πολλών’’ για όλους μας, για να μας χαρίσει τον εαυτό του για πάντα», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «εισέρχεται μέσα μας για να μας αγιάσει. Έρχεται όχι για να διακονηθεί αλλά για να διακονήσει».

Τονίζοντας πως ο Κύριος έρχεται ενώπιόν μας για να χαρίσει σε όλους μας τον εαυτόν του, επεσήμανε ότι «η μόνη Ευλογημένη μετά του Χριστού συνάντηση, είναι η συμπόρευση, η συσταύρωση, η συνοδοιπορία προς το Γολγοθά». Σημείωσε πως καλούμαστε να συσταυρωθούμε για να συναναστηθούμε, «να κρατούμε το Σταυρό το δικό μας δίπλα σε Εκείνον και με γενναιότητα να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα της ζωής μας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Υπογράμμισε πως αυτή η συμπόρευση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την κεφαλαιώδη και σωτηριώδη αρετή της αγάπης.

«Η αγάπη θα είναι η κινητήριος δύναμη της συμπόρευσης με το Χριστό. Η αγάπη χωρίς όρια» είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως όταν ανοίξει η καρδιά μας στο Χριστό «ανοίγει και το σώμα και η ψυχή και η ύπαρξη και μπαίνει ο Θεός και γίνεται ο άνθρωπος Χριστοφόρος και Θεοφόρος και Άγιος. Αυτό είναι το μυστικό κάθε Πάσχα, του περάσματος δηλαδή από το θάνατο και τη φθορά, στη ζωή και το φως».

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.