Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2022 στην Καλλιθέα ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου.
Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Η λιτανεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας όπου σε μερικά σημεία τελέστηκε σύντομη δέηση, ενώ στη συνέχεια κατέληξε στον Ιερό Ναό.

Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τις ευχές και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για το εν γένει έργο των Ιερών Ναών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας για τον κόπο που υποβλήθηκε προκειμένου να προστεί της εφετινής πανηγύρεως τους πατέρες που προσήλθαν για τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Νικολάου καθώς και όλους του επώνυμους και ανώνυμους που υπερέβαλαν τους εαυτούς τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί άρτια η πανήγυρις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.