Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

«Στους πρώτους αιώνες, μετά την Θεία Λειτουργία δειπνούσαν μαζί. Κάποιοι έφερναν ρούχα και φαγητό στην Εκκλησία για τους άρρωστους που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία, για τους ηλικιωμένους ή για τους φτωχούς. Έτσι, από την ακρόαση του Ευαγγελίου και από την Θεία Λειτουργία, ξεκίνησε η φιλανθρωπία, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας».

«Παρατηρούμε επίσης ότι όταν ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός πολλαπλασιάζει ψωμί και ψάρια, δεν δείχνει σωρούς ψωμιού και ψαριού, δεν βλέπουμε σωρούς φαγητού, αλλά ο πολλαπλασιασμός πραγματοποιήθηκε διακριτικά και ταπεινά κατά τη διανομή των φραντζολών και των ψαριών, έτσι ώστε κανείς να μην δει μεγάλους σωρούς ψωμιού και ψαριού. Γιατί; Επειδή ο Χριστός δεν έκανε το θαύμα για να τους εντυπωσιάσει, ούτε για να τους εκφοβίσει ή για να επαινέσει, αλλά πραγματοποίησε το θαύμα από ελεήμων αγάπη για τους πεινασμένους»

«Έτσι, μέσω της συμπεριφοράς του, ο Χριστός μας δίνει ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να εκτελούμε τις πράξεις του χριστιανικού ελέους, δηλαδή όχι για την εικόνα μας στην κοινωνία»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.