ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στη Σύνοδο θα πάρουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ιερέας θα συζητηθεί στην αυριανή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόνισε πως το θέμα θα απασχολήσει τη Σύνοδο και πρόσθεσε: «Νομίζω πως την Τρίτη θα γνωρίζουμε, την Τρίτη θα πρέπει να το συζητήσουμε αυτό, αφού θα έρθει και ο Υπουργός Υγείας και αφού θα έχουμε ενημερωθεί από τον Μακαριώτατο θα πρέπει να συζητηθεί την Τρίτη για να έχουμε μία απόφαση. Εμείς θα συμβάλλουμε στο μέτρο που μπορούμε».

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε πως η Διοίκηση της Εκκλησίας συμπαραστάθηκε στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας και τώρα με τους εμβολιασμούς και τόνισε πως χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση, διότι συνωμοσιολόγοι υπάρχουν παντού και όχι μόνο στις εκκλησίες.

«Χρειάζεται μία σωστή ενημέρωση ώστε να αντιληφθούμε ότι όταν έχουμε μία δύσκολη κατάσταση αφενός την περνάμε όλοι ενωμένοι, αφετέρου δε υπάρχει μία συνεργασία ανάμεσα στους ιατρούς, στην Πολιτεία που αποφασίζει και εφόσον μας ζητηθεί, και της Εκκλησίας» είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Η επιδίωξη της Ιεράς Συνόδου από την αρχή ήταν η ενημέρωση των Μητροπολιτών και με αυτούς των Ιερέων, έστω και αυτών που αντιδρούν για κάποιους υπερβολικά θα έλεγα θρησκευτικούς λόγους, δεν ανταποκρίνονται όλα αυτά που λένε στην πραγματικότητα και στην θρησκευτική πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν να ενημερωθούν και να πεισθούν, δεν έχουμε άλλο τρόπο στον χώρο της Εκκλησίας, παρά μόνο την πειθώ» πρόσθεσε.

Για τις φοβίες όσων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν ο κ. Αθηναγόρας ανέφερε πως, «αυτό που ζητούν είναι ότι ο εμβολιασμός τους δεν θα έχει παρενέργειες στην ζωή τους. Εκείνο που εξηγείται είναι ότι θα πρέπει να ρωτήσουν τον ιατρό τους, ο οποίος γνωρίζει τα της υγείας τους και πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν. Και μετά, ότι κάθε εμβόλιο έχει και τις παρενέργειες του. Εδώ κάποιος μπορεί να πάρει ένα χάπι και να πάθει μία αναφυλαξία ή κάτι που μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Πολύ δε περισσότερο ένα εμβόλιο που έχει φτιαχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει σκοπό την ανοσία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.