Ι.Μ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παππά τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλυβίων το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Ακολούθως και αφού τελέσθηκε τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου, η σορός του μεταστάντος μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους, αδελφός της οποίας υπήρξε ο π. Εφραίμ, όπου και ετάφη.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και αποφοίτησε από το τετρατάξιο Εκκλησιαστικό Λύκειο Αθηνών. Με την εντολή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ (†1998) χειροτονήθηκε διάκονος στις 2 Οκτωβρίου 1994 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο (†2005).

Στις 8 Φεβρουαρίου 1997 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος υπό του Επισκόπου Διαυλείας και νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού. Τον Αύγουστο του ιδίου έτους έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και το 2003 του ανατέθηκε η διακονία της Πνευματικής Πατρότητος.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος Χολαργού (1997–1999) και Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων (1999–2006).

Ακολούθως, μετατέθηκε στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλυβίων (2006–2021), όπου υπηρέτησε ως
Προϊστάμενος και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.