Ι.Μ. ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

Το Σάββατο των Μυροφόρων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό.
Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου, ο Οικονόμος Πέτρος Φωτίου, οι πρεσβύτεροι Μνάσων Φουρτούνης και Παύλος Γαϊταρένκο, καθώς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε σε διάκονο τον φοιτητή της Ιερατικής Σχολής “Απόστολος Βαρνάβας”, Σπυρίδωνα Καρατζιά εξ Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε περί του μυστηρίου της ιερωσύνης, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι κληρικοί υποχρεούται να ασκούν τις αρετές της ταπείνωσης, της αγάπης και της υπακοής στην Εκκλησία και τους ιερούς κανόνες της. Μέσω της χειροτονίας οι κληρικοί ασκούν την ιερατική διακονία ως οικονόμοι “ποικίλοι της χάριτος του Θεού”, σύμφωνα με τον Απόστολο Πέτρο ( Α’ Πέτρου 4, 10). Στο τέλος του ευχήθηκε καλή διακονία και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ενισχύει τόσο αυτό όσο και την οικογένειά του, ώστε όλοι μαζί εν πνεύματι αγάπης και πίστεως να προοδεύουν και να αγιάζονται χάριτι θεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.