Ανήμερα του Αγίου Στεφάνου, Τρίτη 27η Δεκεμβρίου τ. έ. στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παναγίας και Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Γοματίου, του οποίου κτίτορας ήταν ο ίδιος, ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του αοιδίμου Παν. Αρχιμ. κυρού Αναστασίου Τοπούζη.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης εν πληθούση Εκκλησία, της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΌΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων, τόσο από τη Μητρόπολή μας, όσο και εξ άλλων Μητροπόλεων και Αγίου Όρους.
Εμβληματική προσωπικότης, εξαίρετος συγγραφέας, λαμπρός Λειτουργός και πνευματικός άνθρωπος σφράγισε για πολλά χρόνια το Γομάτι και άφησε ιερά παρακαταθήκη τον διάδοχό του και πνευματικό του τέκνο τον Παν. Αρχιμ. π. Διονύσιο Βάραγκα.
Στις 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 28ης τ. έ η σορός του μεταφέρθηκε στην Καλύβη Τιμίου Προδρόμου του Διονυσίου Φουρνά στις Καρυές, τόπο της Μετανοίας του και εψάλη η εις Μοναχόν Εξόδιος Ακολουθία κατά το Αγιορείτικο Τυπικό.
Η ταφή έγινε σε τάφο που ο ίδιος είχε ευπρεπίσει. Ένας τετιμημένος άνθρωπος, Κληρικός και Μοναχός Αγιορείτης μετετέθη εις τα Άνω Δώματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.