Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 τιμήθηκε εορτή του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού του προστάτου των Ιεροψαλτών και των συν αυτώ εορταζόντων αγίων όπου και εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Πανοσ Αρχιμ Ρωμανός Μπασινάς Προϊστάμενος του Ιερου Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Διευθυντής του Καλιτεχνικού Ωδείου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Όρθρος, και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα πατέρα Ρωμανό με την συμμετοχή των ιερέων του Πανοσ Αρχιμ Χριστοφόρου Παπαθανασίου εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων Χαλκίδος των Πρωτοπρεσβυτέρων Βασιλείου Πασσά κληρικού εκ της Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Γεωργίου Μωραΐτη εφημερίου Αγίας Ελεούσης Χαλκίδος και την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Εφημέριο της ενορίας.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν το πρωί στον Ιερό Ναό με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία ώστε να τιμήσουν τον εορτάζοντα Άγιο και τον Ιερέα και Εφήμεριο τους.

Τέλος πριν την απόλυση τον λόγο έλαβε ο π. Χριστοφόρος ο οποίος εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχές του ευχήθηκε καταλλήλως στον εορτάζοντα πατέρα Ρωμανό ο οποίος άγει την ονομαστική του στην σημερινή εορτή στην συνέχεια αναφέρθηκε περιληπτικά στον βίο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού ο οποίος αναδείχθηκε Μέγας Υμνογράφος και Ποιητής των Κοντακίων στην Υμνολογία της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.