Την Τετάρτη 17 Μαρτίου, Εορτή του Οσίου Αλεξίου, ανθρώπου του Θεού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κουφής Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να είναι για όλους ένας πνευματικός αγώνας τέτοιος, που θα μας αξιώσει να βαδίσουμε στο δρόμο του Θεού. Ένας αγώνας που θα μας κάνει να γευθούμε την παρουσία και την δόξα του Χριστού, ο Οποίος που κατέβηκε στη γη και έγινε άνθρωπος για να μπορέσουμε εμείς να γίνουμε κατά χάριν θεοί.

Όπως σημείωσε, η Εκκλησία μας εισάγει, ήδη από την πρώτη Εβδομάδα Νηστειών, στην ευλογημένη και κατανυκτική αυτή περίοδο, με τη νουθεσία να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε τις αρετές της προς αλλήλους συγχωρήσεως, της νηστείας και της αφιλαργυρίας που εκφράζεται διά της ελεημοσύνης. Απομένει λοιπόν η δική μας φιλότιμη προσπάθεια να εντρυφήσουμε σε αυτές τις αρετές ώστε, λαμπροφορεμένοι και αναστάντες εκ των παθών και των αμαρτιών του φθαρτού βίου μας, να υποδεχθούμε τον Αναστάντα Κύριο και να αισθανθούμε το φως της θεότητός Του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.