Κοντά στο ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Τασμανίας βρέθηκε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, τις μέρες πριν από την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Πανοσιολογιώτατος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας.

Πρώτος του σταθμός ήταν το Launceston, όπου το Σάββατο, 13 Μαρτίου, ο π. Πρόχορος ιερούργησε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Μυστήριο της Εξομολογήσεως για όλους, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του.

Την Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου, ο π. Πρόχορος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ενορία της Αγίας Τριάδος, στο Hobart. Μετά από τη Θεία Λειτουργία, παρακάθησε σε γεύμα μαζί με τους πιστούς της Ενορίας και ακολούθησε το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πανοσιολογιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Hobart, πλαισιούμενος από τον π. Βασίλειο Βέρδο και τον π. Παναγιώτη Νικόλακο.

Στο τέλος της Ακολουθίας, μίλησε στο εκκλησίασμα για τη σημασία της, καθώς και για τη σημασία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ στη συνέχεια κληρικοί και πιστοί αγκαλιάστηκαν και ζήτησαν συγχώρηση ο ένας από τον άλλο.

Το ίδιο απόγευμα, ο π. Πρόχορος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας της Τασμανίας, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στις ανάγκες της Εκκλησίας και της Κοινότητας.

Την Καθαρά Δευτέρα, τρίτη και τελευταία ημέρα της επισκέψεώς του στην Τασμανία, ο π. Πρόχορος λειτούργησε το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, έκανε εξομολογήσεις για τους ενορίτες, και στη συνέχεια όλοι μαζί παρακάθησαν σε γεύμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.