Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Κυρίας Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας κατά το διήμερο της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Το εσπέρας της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου συμπαραστατουμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τη διακονία του λόγου είχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος Μπαρούσης, ο οποίος ομίλησε επικαίρως για τη μεγάλη εορτή και το πρόσωπο της Θεοτόκου.

Το πρωί της μεγάλης εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος χοροστάτησε της ακολουθίας του Όρθρου και ιερούργησε το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργίας κατά την οποία ανεγνώσθη το Εγκύκλιο

Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού και του Ελληνισμού και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την Δοξολογία για τη συμπλήρωση 200ων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, η Αντιδήμαρχος κ. Καλλιόπη Σιγάλα ως και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι φορέων της νήσου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία του Εμπορείου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.