Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην κρύπτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Το παρών έδωσαν μέλη των Τοπικών και Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, φορείς της πόλεως, μέλη προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο για να τιμήσουν τον μεγάλο Άγιο της υπομονής Νεκτάριο και να προσκυνήσουν το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του, που από την παραμονή της εορτής τίθεται σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο π. Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεάρεστο βίο και στα πλούσια πνευματικά χαρίσματα του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε το θέλημα του Θεού και την Εκκλησία με πίστη, με υπακοή, με ταπεινότητα και αγάπη πολλή.

Μετά το πέρας Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.