Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και πολλών ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και την πολή της Καρδίτσας πανηγύρισε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιερά Μονής Παναγίας Αντινίτσης, το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του αγίου Μάρτυρος Σώζωντος και το οποίο ευρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο Λαμίας -Δομοκού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε στους προσκυνητές χρόνια πολλά με πλουσία την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους. Ιδιαιτέρως δε ευχήθηκε εις την σύζυγο του κτίτωρος του Ιερού Παρεκκλησίου, αειμνήστου Υπουργού Θεοδώρου Αναγνωστοπούλου, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και τα καλά του έργα να τον συνοδεύουν εις την αιωνιότητα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε εις τους προσκυνητάς , ότι μετά και την ανακαίνιση του Ιερού Μετοχίου του Αγίου Αθανασίου του Μετεωρίτου, της μονής Αντινίτσης θα ξεκινήσει η ανακαίνιση και του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Σώζοντος προκειμένου του χρόνου συν Θεώ να τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ναού.

Το Ιερό αυτό Περεκκλήσιο θα είναι ένας χώρος πνευματικής ανάπαυσης και αναψυχής για τους διερχομένους οδηγούς καθώς και για όλους τους πιστούς.

Στο τέλος του εορτασμού προσφέρθηκε ο ευλογημένος άρτος και κέρασμα σε όλους στον προαύλιο χώρο του Ναού, κατά την διάρκεια του οποίου οι εκ Καρδίτσης προσκυνητές έσπευσαν να λάβουν την ευχή του Ποιμενάρχου μας και να τον ευχαριστήσουν δια την ευλογημένη παρουσία του στην Πανήγυρη.
Η Εορτή του Αγίου Μάρτυρος Σώζωντος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η Εορτή του Αγίου Μάρτυρος Σώζωντος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος


Η Εορτή του Αγίου Μάρτυρος Σώζωντος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.