Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας σε προσκυνήματα της νήσου Αίγινας.

Το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουνίου περί τους 60 προσκυνητές με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, συνοδεία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ανεχώρησαν από τον Ναό και μέσω του Πειραιά έφτασαν στη νήσο Αίγινα.

Πρώτος σταθμός τους η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου στην οποία προσκύνησαν τον τάφο του Αγίου, τα χαριτόβρυτα λείψανά του και την Αρχιερατική μίτρα που φυλάσσεται στη Μονή. Συμμετείχαν στην Ιερά Παράκληση που τελέσθηκε στο Καθολικό και ακολούθως ξεναγήθηκαν στους χώρους της μονής, στο κελλί του Αγίου και εδέχθησαν την αβραμιαία φιλοξενία από την αδελφότητα στο αρχονταρίκι.

Ακολούθως από τον άριστα διαμορφωμένο και καταστόλιστο με ανθισμένα λουλούδια δρομίσκο κατευθύνθηκαν στο νέο Καθολικό της Μονής όπου προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου, εθαύμασαν την εξαίσια αρχιτεκτονική του Ναού, την πλατυτέρα και το θαυμάσιο μωσαϊκό δάπεδο, έργο των Λαμιωτών ψηφιδογράφων Θεοδώρου και Ένζας Μώρη.

Επόμενος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσολεοντίσσης, μια ιστορική Μονή χτισμένη στο κέντρο του νησιού. Εκεί τους υποδέχτηκε εγκαρδίως η Καθηγουμένη της Μονής και τους ωμίλησε για την Ιστορία του Μανστηριού.

Στην συνέχεια προσκύνησαν την εφέστιο Ιερά εικόνα της Παναγίας, εθαύμασαν το ξυλόγλυπτο Ιστορικό τέμπλο τους Καθολικού και τον πύργο της Μονής ύψους 20 μέτρων.

Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στην χώρα και γευμάτισαν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην πόλη της Λαμίας γεμάτοι από την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους και για άλλους πνευματικούς προορισμούς.

Στην Αίγινα η Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

Στην Αίγινα η Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας


Στην Αίγινα η Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.