Την Πέμπτη 27 Μαΐου, Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Βάλτο, περιοχής Σκινιά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς: «Εορτάζουμε σήμερα τη μνήμη ενός μεγάλου θαυματουργού και αγαπητού Αγίου, του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, ο οποίος ομολόγησε την αληθινή Πίστη του Χριστού, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Υπηρετούσε στο στρατό του Μεγάλου Πέτρου όταν, κατά την ατυχή έκβαση του Ρωσοτουρκικού Πολέμου, αιχμαλωτίσθηκε και πωλήθηκε ως σκλάβος σε έναν αγά που ζούσε στο Προκόπι της Καππαδοκίας. Υπέστη πολλά βασανιστήρια, διώξεις και πιέσεις από τον κατακτητή για να αλλάξει την Πίστη του. Εκείνος όμως που είχε μεγαλώσει με τα νάματα της ευσεβείας, όχι μόνο δεν αρνήθηκε το Χριστό, αλλά έδωσε και τη ζωή του γι’ Αυτόν.

Ο Άγιος Ιωάννης έμεινε σταθερός στην πίστη του, γιατί εκείνο το οποίο διδάχθηκε από τους ευσεβείς γονείς του προσπάθησε να το αναπτύξει και να το καλλιεργήσει. Γι’ αυτό κι εμείς, αγαπητοί μου αδελφοί, που έχουμε το προνόμιο να είμαστε βαπτισμένοι στο Όνομα της Ζωοποιού και Αδιαιρέτου Τριάδος και λάβαμε διά του Βαπτίσματος και του Χρίσματος όλες τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε το φρόνημα των Αγίων και να γίνουμε φίλοι και αδελφοί τους. Διότι οι Άγιοι της Εκκλησίας, με τα αναρίθμητα καθημερινά θαύματα που επιτελούν, αποδεικνύουν ότι είναι πάντοτε ζωντανοί, είναι πάντοτε παρόντες στη ζωή μας και μας μεταφέρουν συνεχώς την χάρη και την ευλογία του αληθινού Θεού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.