Την ημέρα που η Εκκλησία μας λαμπροφορεί για την εορτή των Αγίων Θεοφανείων, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών Λευκάδος τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας τελέστηκε και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών συστάσεων.

Κατόπιν, γι άλλη μια φορά η παραθαλάσσια πλευρά του χωριού Αλυκές Αλεξάνδρου-Καρυωτών δέχτηκε την ευλογία και τον Αγιασμό των υδάτων με τη ρίψη του Σταυρού. Εννέα τολμηροί νέοι του χωριού, αλλά κι επισκέπτες έπεσαν στα νερά της περιοχής για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο κι ανέσυρε ο μαθητής της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας, Νικήτας Μάλφας λαμβάνοντας από τον εφημέριο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερο π. Νεκτάριο Μάλφα ασημένιο επιστήθιο σταυρό, ως είθισται.

Εκ μέρους της ενορίας Καρυωτών ευχαριστίες απευθύνονται στην αντιπροσωπεία των παιδιών της Σχολής «Α.Σ. ΘΗΣΕΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» (Αλέξανδρο Ροντογιάννη, Κων/νο Τρόκα), καθώς και το δάσκαλό τους Γεώργιο Παρούση, για την συμμετοχή τους, όπως και στα υπόλοιπα παιδιά (Σπύρο Ζαβιτσάνο, Αριστοτέλη Κοσπεντάρη, Αλέξιο Μάλφα, Ηλία Θεοδ. Μάλφα και την Αγγελική Γεωργάκη, τη μοναδική γυναικεία συμμετοχή).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.