Με λαμπρότητα αλλά και περισυλλογή εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μοσχάτο την Πέμπτη 5 Αυγούστου το απόγευμα και την Παρασκευή 6 Αυγούστου το πρωί.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία της εορτής προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ενώ συμμετείχαν ιερείς από τις ενορίες του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία που εκφώνησε κατά την Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής, μίλησε με ανάμικτα συναισθήματα χαράς, λόγω της μεγάλης δεσποτικής εορτής, αλλά και λύπης, λόγω των πρωτοφανών καταστροφών που βιώνει ο τόπος μας.

Προέτρεψε τους πιστούς να «κλίνουν το γόνυ της καρδίας τους» μετανοούντες και προσευχόμενοι, αλλά και να μην χάνουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους στον Χριστό.

Στις ακολουθίες έδωσαν το παρών και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.