Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν, όπως κάθε έτος, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεγάλου Μετεώρου.

Στις ιερές ακολουθίες ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων, Ιερομονάχων και Ιεροδιακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και με αθρόα συμμετοχή Μοναχών και λαϊκών.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής και στον αγώνα που οφείλει να κάνει ο καθένας μας, ώστε να επιτύχει την προσωπική του μεταμόρφωση. Τέλος, ευχήθηκε με την βοήθεια του Θεού να παύσουν οι καταστροφικές πυρκαγιές που τόσο πολύ πλήττουν αυτό το διάστημα την πατρίδα μας.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον κ. Θεόκλητο για την παρουσία του στην πανήγυρι, καθώς και για την συνεχή στήριξη που παρέχει σε όλη την μοναστική κοινότητα των Μετεωρίτικων Μονών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.