Σεμνοπρεπώς και κατανυκτικώς εωρτάσθη η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις Σμύρνην, εις τον Ι. Ναόν Αγ. Φωτεινής, όπου ετελέσθησαν ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Το ευάριθμον Ορθόδοξον ποίμνιον της Κοινότητος της πρωτευούσης της Ιωνίας προσήλθε, παρά την ραστώνην του θέρους και τον φόβον της πανδημίας, και μετέσχε των Ιερών Ακολουθιών, μεταλαβόν των Αχράντων Μυστηρίων.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία πιστών και εις τας λοιπάς Ιεράς Ακολουθίας και Θείας Λειτουργίας, που ετελέσθησαν εις τον Ι. Ναόν Αγίας Φωτεινής με την παρουσίαν του Ποιμενάρχου των, τόσον καθ’ εκάστην εσπέραν κατά τους Παρακλητικούς Κανόνας προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον, όσον και κατά τας Θείας Λειτουργίας επί τη αποδόσει της εορτής της Μεταμορφώσεως, τοις προεορτίοις και τοις μεθεορτίοις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Θεία Λειτουργία διά τας δύο ταύτας μεγάλας Δεσποτικήν και Θεομητορικήν Εορτάς θα τελεσθούν και κατά το Ιουλιανόν Ημερολόγιον, διά τα ακολουθούντα αυτό μέλη της Κοινότητος.

Ούτως εωρτάσθη το Δεκαπενταύγουστον εις Σμύρνην διά τους αμετρήτους ολίγους και δι’ εκείνους ων Κύριος τα ονόματα γινώσκει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.