Σε χαρμόσυνο και Αναστάσιμο κλίμα η πολυπληθής Ενορία του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας, εόρτασε το διήμερο την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του προστάτου και Εφόρου Αγίου της Ενορίας, Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου.

Στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου και τις δύο ημέρες 5 &6 Μαΐου, τελέσθηκαν με τάξη και ευπρέπεια όλες οι Ιερές Ακολουθίες, προεξάρχοντος του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊσταμένου του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθόπουλου, των Εφημερίων της Ενορίας και άλλων Ιερέων της πόλεως.

Ο π. Άγγελος εκήρυξε επικαίρως τον λόγο στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, ενώ στην Θεία Λειτουργία την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Συνοδικός Γραμματεύς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής.

Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες μετέφερε τις Αναστάσιμες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών προς όλους τους Ενορίτες και ευχαρίστησε τους Αγίους Πατέρες για την τιμητική παρουσία τους, τους συνεργάτες της Ενορίας για τον κόπο και την διακονία τους αλλά και όλους τους πιστούς για την υπομονή και στάση τους, οι οποίοι και εναρμονίστηκαν απόλυτα με τα υγειονομικά μέτρα και όχι μόνο τις ημέρες της πανηγύρεως, αλλά και όλης της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως, συμμετείχαν με τρόπο υποδειγματικό.

Τέλος ο π. Άγγελος ευχήθηκε σε όλους ο Αναστάς Χριστός, δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου να χαρίζει σε όλους υγεία και ευτυχία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.