Εχθές Δευτέρα, 16 Ιουλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας.

Την διακονία του Θείου λόγου παρεχώρησε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της εορτάζουσας Αγίας, ενώ και ο Ποιμενάρχης μας ανέπεμψε ευχές προς τον Κύριο μας, επικαλούμενος τις πρεσβείες της Αγίας Μαρίνης, για πνευματική και σωματική υγεία και φώτιση υπέρ των ευλαβών προσκυνητών και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, και με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και ευπρέπεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Βέλου.

Ο Ιεροκήρυξ, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην ζωή της Αγίας Μαρίνας, ως ζωής αφιερωμένης στον Χριστό και στερεωμένης στην ζωή Του, αποκλεισμένης από βιοτικές μέριμνες και κοσμικές φροντίδες, κάνοντας πράξη το Αποστολικό: «Τά πάντα καί ἐν πᾶσι Χριστός» (Κολ. γ΄ 11).

Ολοκληρώνοντας παρακάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας να αναπέμψει στον Τρισάγιο Θεό τις ακουσίθεες ευχές του, ώστε όλοι να αξιωθούμε της Χριστοειδούς ζωής για να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της.

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.