Την Ιερά Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στο Μούλκι Κορινθίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Τρίτη, 4 Αυγούστου. Μιλώντας προς τους ευσεβείς Πιστούς επεσήμανε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ήταν Αύτη που διηκόνησε το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας και εμείς οφείλουμε να Την τιμούμε και Την δοξάζουμε γι’ αυτό. Ο Θεός ευαρεστημένος από τις αρετές Της, την άσπιλη αγνότητά Της, την μεγάλη πίστη Της και την υψοποιό ταπείνωσή Της, σκήνωσε σε Αυτή και εκ Πνεύματος Αγίου σαρκώθηκε προσφέροντας την σωτηρία στους ανθρώπους!

Ολοκλήρωσε, μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και ευχήθηκε η Θεοτόκος να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας, ώστε να παύσει η λοιμική νόσος, να φωτίσει τους ερευνητές να βρουν το αντίδοτο και να χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία!

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Άσσου τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. Ο π. Άνθιμος εκκίνησε την ομιλία του με την επισήμανση ότι οι Χριστιανοί ζητάμε συνεχώς από την Παναγία να μας ελευθερώσει από τους κινδύνους της καθημερινότητας και η Παναγία δεν μας έχει αφήσει ποτέ, παρ᾿ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής. Διότι ακατάπαυστα νοιάζεται για το ανθρώπινο γένος δείχνοντας τον δρόμο προς τον ουρανό, αρκεί να τον διαβούμε σύμφωνα με τις αρετές Της και να γίνουμε άξιοι της αγάπης Της.

Ολοκλήρωσε τον λόγο του μεταφέροντας τις ευλογίες του σεπτού Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου και ευχόμενος η Παναγία μας να μας διασώζει από κάθε κίνδυνο!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.