Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς, το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου 2020, η ενθρόνισις και εν συνεχεία η καθιέρωσις της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Πανευφήμου Αρχαγγέλου και Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καπογιαννη, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Πριν το τέλος του Εσπερινού, ανεγνώσθη υπό του Σεβασμιωτάτου, ευχή ενώπιον της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου, ενώ ευχαρίστησε τις ευγενείς δωρήτριες για τον καθαρισμό και συντήρηση της Ιεράς Εικόνος και την κατασκευή του μαρμαρόγλυπτου προσκυνηταρίου, εντός του οποίου τοποθετήθηκε η Ιερά Εικόνα του Ταξιάρχου.

Η Ιερά Εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα τιμάται πανηγυρικά στις 6 Σεπτεμβρίου, εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ καθώς και στις 8 Νοεμβρίου, κατά την σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και εν συνεχεία κατανυκτική Αγρυπνία.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.