Η Βαυαρική Πολιτεία τίμησε τον τουρκικής καταγωγής δεκάχρονο Kenan Büyükhan που ζεί με τους γονείς του στη Νυρεμέργη, για το λόγο ότι με κίνδυνο της ζωής του έσωσε την δύο χρονών αδελφή του από βέβαιο θάνατο.

Η μητέρα τους είχε αφήσει για λίγη ώρα τα δυό παιδιά της, δεμένα με τις ζώνες ασφάλειας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ξαφνικά για τεχνικούς λόγους ξέσπασε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο και ο τότε εννεάχρονος Κενάν κατόρθωσε να βγεί μόνος του από το αυτοκίνητο, μη εγκαταλείποντας τη μικρή του αδελφή. Με τόλμη, ριψοκίνδυνες, ψύχραιμες και αξιοθαύμαστες για την ηλικία του κινήσεις, κατάφερε να αποδεσμεύσει από τη ζώνη ασφάλειας του παιδικού καθίσματος την δύο χρονών αδελφή του, να την απομακρύνει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και να της σώσει τη ζωή. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε παντελώς.

Η Βαυαρική Πολιτεία παρασημοφορεί κάθε χρόνο πρόσωπα ή και ομάδες προσώπων που σώζουν ανθρώπινες ζωές, με την τιμητική διάκριση «Παρἀσημο για τη σωτηρία ανθρώπων από κίνδυνο ζωής».

Εφέτος ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Μάρκος Söder επέδωσε αυτοπροσώπως το παράσημο στον Κενάν και σε πολλούς άλλους τιμηθέντας σε ειδική επίσημη εκδήλωση στις 29.05.2019 στη μεγαλοπρεπή αίθουσα τελετών Antiquarium των ανακτόρων Μονάχου.

Στιγμιότυπα από τη βράβευση του μικρού Κενάν από τον Βαυαρό πρωθυπουργό μετέδωσε και η βαυαρική τηλεόραση.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Βαυαρικής Πολιτείας και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς και ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Στα πλαίσια της αγαστής ελληνοτουρκικής φιλίας στο Μόναχο και στη Βαυαρία, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης συνεχάρη τον μικρό ήρωα Κενάν για τη γενναία του πράξη και τους γονείς του για την υποδειγματική ανατροφή των παιδιών τους.

Στην τελετή παρέστη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Μόναχο κ. Mehmet Günay.

Στη φωτογραφία ο βαυαρός πρωθυπουργός κ. Söder και ο μικρός Κενάν. (Foto: Orhan Tinengin)

ο βαυαρός πρωθυπουργός κ. Söder και ο μικρός Κενάν

Στη φωτογραφία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η μητέρα του Κεναν, Tugba-Kenan, ο πατέρας του Celo Kenan ο τιμηθείς νεαρός και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Μόναχο κ. Mehmet Günay. (Φωτο Μαλαμούσης)

Πρωτοπρεσβύτερος απόστολος Μαλαμούσης, η μητέρα του Κεναν, Tugba-Kenan, ο πατέρας του Celo Kenan ο τιμηθείς νεαρός Κενάν

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.